Om Kent Asp

Stora delar av mitt vuxna liv arbetade jag på Televerket och Telia i Falun där jag i fem olika butiker lärde känna så många olika kunder från 80-talet ändra fram till sista arbetsdagen den sista november 2018.

Det var då jag helt tog steget över till den egna verksamheten jag påbörjade 2004 och bytte från yttre till inre kommunikation som min farmors yngsta syskon Knut så elegant uttryckte det. Han kunde inte ha mer rätt. Kommunikation inifrån och ut där alla inkluderas.

Det är först när man varit där och levt livet, gjort misstagen och skaffat sig kunskapen och visdomen som lett till ett bättre sätt att göra saker på som dom större insikterna infinner sig.

Jag började se igenom illusionerna jag blivit lärd att förhålla mig till och förstod att alla runtomkring mig gjorde det bästa dom kunde med det dom en gång blev lärda att förhålla sig till.

Jag vet inte hur mycket tid jag har lagt ner på det här men jag överdriver inte om jag säger att det är över 50.000 timmar. Jag besökte kursgårdar, reste till London för att lyssna på en av dom världsledande inom personlig utveckling. Jag läste böcker, studerade på nätet och träffade mängder med personer som också arbetade inom området personlig utveckling. Men ingenstans var det någon som kunde öppna upp programmeringen jag hade inom mig och därifrån förklara varför jag inte kom vidare. Visst fanns det dom som arbetade på det här djupet men ingen kunde förklara helheten jag ville förstå. Istället fick jag själv foga samman fragment som över tid gav mig en begriplig, tydlig karta att utgå från.

En tydligheten som ledde fram till företagsnamnet Mindknowlogy som översatt till svenska betyder känn ditt sinne. Det var det jag hade letat efter. Sinnets karta. Den sinnesrika kartan som visar hur vi blivit programmerade. Samt hur den förståelsen kan få oss att känna oss hela såväl som tudelade från oss själva och alla andra. En karta som alltid funnits där men som vi missförstått.

Idag vet jag att ju mer jag vet desto mindre förstår jag. Det var tack vare min avsaknad av den större förståelsen i kombination med min nyfikenhet som la grunden för att mitt sökande slutligen skulle lyckas. Längtan efter en förändring som var så stark att jag till slut inte klarade av att gömma mig för mig själv längre.

Jag gick från att döma mig själv och andra till en förståelse att det sättet aldrig kommer att leda till inre frid. Jag valde att ändra mitt synsätt en tanke och en känsla i taget. Det var så en större verklighet började presentera sig för mig och jag blev som uppslukad av den. Livet kom åter och glädjen inifrån började göra sig påmind igen. Motivationen strömmade ur mig och den resan är någonting jag önskar att alla får vara med om. Att vakna upp och förstå att man inte bara behöver överleva när man dömer sig själv och andra. Istället går det att börja leva. Det var det jag behövde gå igenom för att förstå att det är nu livet börjar på riktigt.

Jag är så tacksam att jag har levt ett liv med så mycket rädslor utan att jag då var medveten om det. Det har jag gett mig så mycket livserfarenhet som jag nu kan använda mig av när jag hjälper andra som även dom vill förändra sina liv från där dom nu befinner sig till dit dom sen vill vara.

Kan jag så kan du. Vidga din medvetenhet och det omöjliga förvandlas till möjligheternas landskap.