Min resa

Det är först när man varit där och levt livet, gjort misstagen och skaffat sig en förståelse som lett till ett bättre sätt att göra det på nästa gång, det är först när man ser att det verkligen fungerar och ger ett annat resultat som insikten infinner sig. Insikten att det går att förändra sitt liv. Frågan är därför inte om man kan utan man gör det.

Det var såhär mitt liv såg ut i 37 år. Jag var aningslös om att det gick att förändra. Jag saknade såväl verktygen som kunskapen och letade mest på måfå i biblioteket, föredrag, kurser och den då väldigt tidiga versionen av det Internet vi idag känner till. Jag saknade såväl karta som kompass för hur man tar sig från där man är till dit man vill komma när man vill förändra delar av sin personlighet.

Mitt dåliga eller i det närmaste obefintliga själv och själförtroendet gjorde det hela inte lättare. Att jag dessutom var konflikträdd vilket visade sig när jag sa det jag trodde andra ville höra utan att ha någon som helst kontakt med vad jag själv vill säga. Dessutom var min självkänsla obefintlig. Jag trodde att allt tänkte och ville samma sak som jag vilket såhär i efterhand är totalt ologiskt eftersom det var precis så det inte var. Men där och då var jag aningslös om hur det hela hängde ihop. Jag trodde jag hade koll på världen och jag trodde att jag visste väldigt mycket.

Idag vet jag att ju mer jag vet desto mindre förstår jag. Utan den här utbildningen hade jag aldrig klarat av att göra det jag nu gör. Jag är så tacksam att jag har levt ett liv i så mycket rädsla utan att jag då var medveten om att det var precis det jag gjorde. Det här jag gett mig så mycket livserfarenhet som jag nu kan använda mig av när jag hjälper andra som även dom vill förändra sina liv från där dom nu är till dit dom vill vara.

Jag är stolt över allt jag redan hjälpt så många och ser fram emot att få visa än fler vilka oupptäckta möjligheter dom har inom sig.