Om mig

Jag har alltid gått min egen väg. Ända sedan barnsben har jag sett svar och lösningar jag trodde alla såg. Med tiden förstod jag att det inte var så.

Redan som barn skrev jag datorprogram. Något jag senare fick användning av när jag arbetade på Televerket & Telia. Där arbetade jag som säljare och såg affärsidéer som resulterade i succén Telesvar, en telefonsvarartjänst med över två miljoner hushåll anslutna.

Även uppfinningen faxbox som var ett resultat av min förmåga att som programmerare se möjligheten att digitalisera den då manuella faxmaskinen & telefonsvararen i en digitaliserad tjänst som likt e-post lagrade faxet digitalt. Sedan kunde man skriva ut faxet oavsett vart man befann sig i världen. Det enda man behövde där var en fax att skriva ut meddelandet på. Företaget drog in över en miljard på dessa två tjänster. 

Det är min upptränade förmåga att se helheten där många andra ser delheter som gör att jag kan kliva rakt in i en verksamhet och se möjligheter företagen som anlitar mig ibland inte ens var medveten om att dom existerar.

På samma sätt fungerar det när jag hjälper mina klienter. En klient beskrev det såhär. Du vet mer om mig än jag vet om mig själv. En annan klient sa att jag såg rakt igenom honom.

Jag vet inte hur det jag gör fungerar. Det viktiga är att det gör det. För mig handlar det om att kunna erbjuda min förmåga vilket är att skapa lösningen eller se svaret som efterfrågas. Det här har jag gjort nu sedan 2004 och min passion för det är fortfarande lika stark.

foro kent asp blå jpegKent Asp